چون در مطلب پیشین کمی راجع به حق و حقوق نمایندگی براساس شایعات حرف زدیم و شرمنده شدیم این بار با سند و مدرک بسراغ فیش حقوقی نمایندگان رفتیم تا بعدا عرق شرم بر جبین مبارکمان جاری نگردد ! والبته ببینید چرا عده ای برای نماینده ملت شدن ,خادم الملله شدن و..... کیسه کیسه پول خرج کرده و میکنند!!

اعضای هیأت علمی از عوامل اصلی و مهم ساختار آموزشی کشور هستند و کارکرد آنان، تأثیر مستقیم بر کیفیت آموزش عالی دارد. یکی از شرایط مهم ارتقای کیفی اعضای هیأت علمی، ایجاد انگیزه اقتصادی کافی برای این عده است.
به گزارش «تابناک»، در همه دنیا دو گروه از جامعه هستند که به جهت حساسیت شغلی از اهمیت خاصی برخوردارند؛ قضات و اعضای هیأت علمی دانشگاه، یا به عبارت عامیانه آن اساتید دانشگاهها. اهمیت شغل این دو گروه از آن جهت مهم است که سرنوشت افراد و کشور به نوعی وابسته به آنان است و بی نیاز کردن آنان، باعث پیشرفت علمی و فرهنگی جامعه میشود.

در این باره باید گفت، پیشرفت هر کشور ـ چه از لحاظ فرهنگی و چه علم و فناوری ـ از درون دانشگاه شکل میگیرد؛ پس بر اساتید دانشگاه است تا همه همت خود را معطوف به پژوهش و تولید علم کنند تا در این عرصه، موفق به برداشتن گامهای بلند شوند.
جای شگفتی نخواهد بود، اگر روزی دانشجویی سوار خودرو مسافرکشی شود که راننده آن استاد خودش باشد؛ البته این سرافکندگی، تنها مربوط به استاد نیست، بلکه تمام ابعاد جامعه را در بر خواهد گرفت.
در چنین اوضاعی که سرعت تورم و افزایش قیمتها به صورت و افسار گریخته رو به افزایش است، انتظار میرفت که مسئولین کشور و یا دستکم نمایندگان مجلس شورای اسلامی ـ که داعیه خدمت و حمایت از قشرهای جامعه را دارند ـ برای دانشگاهها و نیز این زحمتکشان عرصه علم و فناوری فکری میکردند؛ اما با کمال ناباوری، دیروز مصوبهای به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید که باعث تعجب دانشگاهیان شد؛ مصوبهای که به موجب آن، افزایش حقوق همه کارکنان و اساتید را ممنوع کرد.
و اما این مصوبه به شرح زیر است: بر این اساس، مصوبات هیأتهای امنای دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و آموزشی با رعایت مواد (۲۰) و (۲۹) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران معتبر است. هیأتهای مذکور موظفند در مصوبات خود به گونهای عمل نمایند تا ضمن بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای در اختیار دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و آموزشی، تمامی تعهدات قانونی در سقف تخصیص اعتبارات ابلاغی تأمین گردد و از ایجاد تعهد مازاد در منابع ابلاغی جلوگیری به عمل آید.
تبصره ـ کلیه مصوبات هیأتهای امنای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی برای افزایش و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان و اعضای هیأت علمی، رسمی و پیمانی و حقالزحمه سایر کارکنان صرفاً در چهارچوب اعتبارات این قانون معتبر است و هر گونه ایجاد تعهد مازاد بر اعتبارات و تخصیص ابلاغی ممنوع میباشد.
مقایسه حقوق نمایندگان با اساتید دانشگاهجالب است بدانید نمایندگان مجلسی که به تازگی و یا دستکم در این چند ماه اخیر، کاری جز نامهنگاری و حمایت از اشخاص و افراد نکردهاند، در بدترین حالت، دستکم دو تا دو و نیم برابر یک عضو هیأت علمی هممدرک خود حقوق دریافت میکنند!
يکي از اين نمايندگان چندي پيش در مصاحبه تفصيلي، رقم دقيق حقوق دريافتي خود را اعلام کرد.
از اين جهت وي آخرين فيش حقوقي خود (حقوق فروردين ماه) را در اختيار رسانهها گذارد.
ميزان دريافتي این نماينده به شرح زير است:حقوق پايه: 24.753.750
عائلهمندي: 966.000
روند ماه قبل: 375
حق اولاد:483.000
حق ايثارگري و جانبازي: 1.066.625 به عبارت ديگر، مبلع دريافتي حقوق وی بيست و هفت ميليون و دويست و هشت هزار ريال است.
لازم به ذکر است این نماینده مجلس کمترین اشل حقوقی مجلس را دریافت می کند و موارد دریافتی زیر در این فیش لحاض نشده است:
- حق اجاره مسکن در ابتدای سال به مبلغ یک صد میلیون تومان 100.000.000
- حق اجاره مسکن 3.500.000 تومان به ازای هر ماه
- حق ماموریت خارجی به ازای هر روز مبلغ 140 دلار
- حق ماموریت داخلی
- حق جلسات
- تسهیلات ساخت مسکن و خرید مسکن
- اضافه کار 175 ساعت به صورت ثابت در ماه
- پاداش و مزایا
- علاوه بر این موارد هر نماینده می تواند پنج نفر به غیر از رئیس دفتر که حقوق آن جدا از طریق مجلس پرداخت می شود از ادارات دیگر به صورت مامور به خدمت در اختیار بگیرد.
- و موارد دیگری که وجود دارد . . .
منبع سایت تابناک :
ه گزارش خبرنگار پارلمانی
باشگاه خبرنگاران، حقوق نمايندگان مجلس همواره يکي از موضوعاتی است که حرف و حديثهای زيادی در خصوص آن مطرح بوده است.
اين موضوع در مجلس نهم توسط برخی نمايندگان، علني شده تا جايی كه آنها ميزان حقوق دريافتی خود از مجلس را اعلام کردند.
اين در حالی است که "سيد محمد بياتيان"، "نماينده بيجار و حسنآباد" به عنوان رئيس "مجمع نمايندگان استان كردستان" و "عضو هيئت رئيسه كميسيون صنايع و معدن مجلس شوراي اسلامي" آخرين فيش حقوقی خود كه مربوط به مهر ماه سال جاری است را به منظور تنوير افكار عمومی در اختيار باشگاه خبرنگاران قرار داد.
بر اين اساس ميزان دريافتی نماينده بيجار به شرح زير است:
حقوق پايه: 30 ميليون و 934 هزار و 500 ريال؛ معادل 3 میلیون و 93 هزار و 450 تومان
عائلهمندی: يك ميليون و207 هزار و 200 ريال؛ معادل 120 هزار و 720 تومان
روندماه قبل: 744 ريال
حق اولاد: 603 هزار و 600 ريال؛ معادل 60 هزار و 360 تومان
حق ايثارگری و جانبازی: معادل يك ميليون و 307 هزار و 800 ريال؛ 130 هزار و 780 تومان
جمع مزايا: 34 ميليون و 053 هزار و 844 ريال؛ معادل 3 میلیون و 405 هزار و 384 تومان
خالص پرداختی: 32 ميليون و 930 هزار ريال؛ معادل 3 میلیون و 293 هزار تومان
اضافه میشود پيش از اين نادر قاضیپور نماينده ارومیه نيز آخرين فيش حقوقی خود را در اختيار باشگاه خبرنگاران قرار داده بود(
اينجا).
و اما سناتورها و نمایندگان مجلس شورای ملی چقدر حقوق میگرفتند؟
ساختار مجلس سنا چگونه بود؟
مجلس سنا در مجموع 60 نماينده از تهران و شهرستانها داشت. 30 نفر نمايندة انتصابي از سوي شاه و 30 نفر نمايندة انتخابي مردم بودند كه در واقع آنها هم انتصابي محسوب ميشدند. نمايندگان سنا يا ارتشي (سپهبد و سرلشكر) بودند يا استاد دانشگاه كه پس از انجام دادن خدمات، سناتور شده بودند. افرادي چون رضازاده شفق، سيد حسن امامي امام جمعه (معقول و منقول)، خانبابا بياني و پروفسور محمود حسابي استاد دانشگاه بودند. البته افراد بسياري در سنا بودند كه ليسانس داشتند. به ياد دارم پروفسور حسابي موقع خراب كردن كاخ شاهپور عليرضا، عملهاي را ديد در حاليكه كفشهايش را زير سرش گذاشته و روي سبزهها خوابيده بود. بالاي سرش ايستاد و گفت: خوش به حالت اگر آب ديزي، نان و پنير، نان خالي بوده، خوردي. الان راحت خوابيدي. حالا من سناتور و استاد دانشگاه؛ حالا بروم10 نوع غذا چيدند؛ بايد 16 نوع حرص بخورم تا 2 قاشق غذا... .
ـ با توجه به اينكه نمايندگان مجلس شوراي ملّي و مجلس سنا انتصابي بودند، آيا نمايندگان مجلس سنا از نظر علمي و سطح سواد و حقوق از نمايندگان مجلس شوراي ملّي برتر بودند؟
خير. حقوق نمايندگان هر دو مجلس (سنا و شوراي ملّي) يكسان و برابر بود. از نظر سطح سواد هم نمايندگان مجلس سنا به نمايندگان مجلس شوراي ملّي فخرفروشي نميكردند.
ـ نمايندگان و كارمندان مجلس شوراي ملّي و مجلس سنا از چه امكاناتي برخوردار بودند و چقدر حقوق ميگرفتند؟
كارمندان شورا و سنا علاوه بر حقوق ماهيانه، هر دو ماه يك پاداش تمام ميگرفتند و در سال، 18 ماه حقوق داشتند. در مراسم مشروطه، اجلاسيه يا افتتاح هم نصف پاداش ميگرفتيم. در حقيقت 19 ماه حقوق ميگرفتيم. مسؤلان به اين مسئله استناد ميكردند كه كارمندان مأموريت و مسافرت نميروند. اما نمايندگان مجلس، امكانات رفاهي مثل ماشين شخصي و ... نداشتند. فقط رياضي رئيس مجلس، اتومبيل داشت. نامهرسانها هم يا موتور داشتند يا دوچرخه. حقوق نمايندگان هر دو مجلس برابر بود. حقوق دورة آخر آنها ماهيانه 10000 تومان بود. حق سفره و اياب و ذهاب هم داشتند؛ حق سفره آنها حدود 10 تومان بود و هر سه، چهار ماه يك دفعه پرداخت ميشد؛ يعني در سال سه، چهار دفعه، حق سفره و اياب و ذهاب ميگرفتند. البته يك دفعه، حق سفره و دفعة ديگر، حق اياب و ذهاب دريافت ميكردند. افرادي كه ارتشي (افسر، سپهبد) بودند، چون حقوق بازنشستگي كه از ارتش ميگرفتند، بيشتر از حقوق مجلس سنا بود، از دريافت حقوق مجلس سنا صرف نظر ميكردند. اما پاداش ماهيانه را ميگرفتند. يكي از اين افراد، مرحوم سپهبد يزدانپناه بود؛ يگانه افسري بود كه در ايران، پاك زندگي كرد. از مال دنيا به جز منزل پدري خود ـ زير بيمارستان نجميه زير پل حافظ كه 5400 متر وسعت داشت ـ بينصيب بود. بعدها شاه يك منزل ييلاقي براي تابستان در شميران به او هديه كرد. كاتوزيان هم مانند او بود و هميشه سمَت معاونت داشت. اما برخلاف اين دو، سپهبد اميراحمدي بود كه آن موقع مردم ميگفتند 3000 كنتور برق دارد. حالا چند خانه داشت، خدا ميداند.
يكي ديگر از نمايندگان مجلس سنا مرحوم سيد فخرالدين وفا، از ميلياردرهاي ايران و اهل زنجان، بود كه از 12 ماه حقوق دريافتي، حقوق 2 ماه را بين مستخدمين مجلس سنا تقسيم ميكرد و حقوق 10 ماه را براي آيۀالله شريعتمداري ميفرستاد. اشخاصي مثل او و مصدّق اگر مقامي يا سمَتي داشتند براي حفظ ثروتشان بود، نه براي كسب قدرت. منزل وفا در خيابان تختجمشيد، پشت بانك صادرات بود. اوايل انقلاب، مسئولان بانك به سراغش رفتند تا به هر قيمت كه شده، آن زمين را خريداري كنند؛ اما وفا نپذيرفت. 2 دانگ آن زمين به نام خودش بود، 2 دانگ به نام همسر و 2 دانگ به نام پسرش؛ سرانجام پس از فوت وفا، بانك صادرات آن زمين را خريداري كرد. وفا، مشهور به سناتور وفا، تأسيسات خيرية بسياري ساخته بود. از جمله يتيمخانهاي ساخت كه 3000 كودك در آن سرپرستي ميشدند. ساختمان يتيمخانه بسيار مجهز بود و آشپزخانه، بانك و سينما هم داشت. بهطوريكه احتياج نبود اشخاص از ساختمان بيرون بروند. اموال او را مصادره كردند. دو دانگ آن متعلّق به شهابخان، وكيل كميته بود. با او نزد داييام كه وكيلشان بود، رفتم. گفت: آقا وفا تأسيسات بسياري در قم تا پايينشهر، يعني بالاتر از شاه عبدالعظيم، از شوش، فدائيان، بعثت و كيانشهر و دولتآباد ساخته است.
منبع وبسایت : تاریخ شفاهی http://www.oral-history.ir/show.php?page=interview&id=163